Guláš z bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 hrnky olej 300 g cibule 1 plechovka krájená rajčata 3 lžíce hladká mouka 300 g uzený bůček 1 ks gulášové koření 300 g vepřová kýta 1 plechovka bílé fazole 1 balíček mletý černý pepř 1 lžíce chilli omáčka 3 špetky sůj
Postup Guláš z bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Z bůčku odkrojíme nejtučnější část a nakrájíme na drobné kostičky. Zbytek bůčku a maso pokrájíme na stejně velké kostky.
Malé kostičky tučného zpěníme na trošce oleje, přidáme pokrájenou cibuli a společně osmažíme. Přidáme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme koření. Guláš zalijeme vodou a dusíme doměkka. Kostky bůčku opečeme na pánvi. Přidáme k téměř měkkému masu a společně dusíme dál.
Fazole scedíme a propláchneme. Společně s obsahem plechovky rajčat je přidáme do hrnce a necháme přejít varem. V půl až tři čtvrtě hrnku vody rozmícháme mouku vlijeme do guláše a povaříme. Nakonec guláš z bůčku dochutíme solí a chilli omáčkou.
Na talíři zdobíme guláš z bůčku kolečky cibule a sterilované okurky. Guláš z bůčku podáváme s knedlíkem nebo chlebem.