Guláš z bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 hrnky olej
300 g cibule
1 plechovka krájená rajčata
3 lžíce hladká mouka
300 g uzený bůček
1 ks gulášové koření
300 g vepřová kýta
1 plechovka bílé fazole
1 balíček mletý černý pepř
1 lžíce chilli omáčka
3 špetky sůj

Postup přípravy receptu

  1. Z bůčku odkrojíme nejtučnější část a nakrájíme na drobné kostičky. Zbytek bůčku a maso pokrájíme na stejně velké kostky.

  2. Malé kostičky tučného zpěníme na trošce oleje, přidáme pokrájenou cibuli a společně osmažíme. Přidáme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme koření. Guláš zalijeme vodou a dusíme doměkka. Kostky bůčku opečeme na pánvi. Přidáme k téměř měkkému masu a společně dusíme dál.

  3. Fazole scedíme a propláchneme. Společně s obsahem plechovky rajčat je přidáme do hrnce a necháme přejít varem. V půl až tři čtvrtě hrnku vody rozmícháme mouku vlijeme do guláše a povaříme. Nakonec guláš z bůčku dochutíme solí a chilli omáčkou.

  4. Na talíři zdobíme guláš z bůčku kolečky cibule a sterilované okurky. Guláš z bůčku podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!