Guláš z hub a paprik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks paprika
1 lžička kmín
80 g sádlo
200 ml vývar z masoxu
hladká mouka
1 lžíce mletá paprika
500 g čerstvé houby
sýr na posypání
200 ml jogurt bílý, nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. V kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijeme polovinou vývaru, promícháme a asi pět minut podusíme. Přidáme nakrájené papriky (kdo má rád ostřejší jídla, může přidat část paprik i pálivých), promícháme, přidáme zbytek vývaru a dusíme.

  3. Ve smetaně nebo v jogurtu rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do guláše a za občasného míchání pokračujeme v dušení tak dlouho, až jsou papriky měkké. Na talíři můžeme guláš posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.

  4. Guláš z hub a paprik podáváme se slaným rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!