Guláš z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 ks cibule
50 g sádlo
1 lžička drcený kmín
2 lžičky mletá sladká paprika
1 kg rybí maso
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rybu dobře vykostíme a vykostěné maso nakrájíme na větší kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nakrájíme nadrobno.

  2. Slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme cibuli, zpěníme, vložíme nakrájenou rybu a prudce opečeme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, drcený kmín, sůl a mletý černý pepř.

  3. Dále podlijeme drůbežím vývarem a podusíme. Během dušení podléváme málo, aby se maso nevařilo ve vývaru, ale jen dusilo. Nakonec zahustíme hladkou moukou a dochutíme drobně nakrájenou petrželkou.

  4. Guláš z kapra podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!