Guláš z lesních hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 lžic sádlo
125 ml kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
6 ks zelená paprika
300 g čerstvé houby
2 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
kmín
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Papriky na sucho opečeme a oloupeme, poté je nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme připravené kousky hub, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou s rozpuštěným bujonem. Směs podusíme a po chvilce vmícháme opečené oloupané papriky, které jsme nakrájeli na větší kousky.

  3. Jakmile houby a papriky změknou, přidáme utřený česnek a kysanou smetanu. Nakonec guláš z lesních hub zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme, aby se ztratila syrová chuť mouky.

  4. Guláš z lesních hub podáváme s chlebem nebo noky jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!