Guláš z patizonů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 šálek vývar z masoxu
1 špetka citronová kůra
0.3 kg vepřová plec
4 ks středně velké brambory
1 lžička mletá sladká paprika
4 ks malé patizony
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme na drobné kostičky pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené vepřové maso, osolíme a hustě poprášíme paprikou. Podlijeme vývarem z masoxu a maso dusíme.

  2. K masu přidáme malé napříč rozkrojené patizony, trochu citronové kůry, na kostky nakrájené syrové brambory, přidáme špetku pálivé papriky a spolu dodusíme doměkka. Guláš z patizonů zaprášíme moukou, povaříme a můžeme podávat.

  3. Guláš z patizonů podáváme s houskou a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!