Guláš z patizonů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 šálek vývar z masoxu 1 špetka citronová kůra 0.3 kg vepřová plec 4 ks středně velké brambory 1 lžička mletá sladká paprika 4 ks malé patizony podle chuti sůl mletá pálivá paprika podle potřeby hladká mouka
Postup Guláš z patizonů recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme na drobné kostičky pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené vepřové maso, osolíme a hustě poprášíme paprikou. Podlijeme vývarem z masoxu a maso dusíme.
K masu přidáme malé napříč rozkrojené patizony, trochu citronové kůry, na kostky nakrájené syrové brambory, přidáme špetku pálivé papriky a spolu dodusíme doměkka. Guláš z patizonů zaprášíme moukou, povaříme a můžeme podávat.
Guláš z patizonů podáváme s houskou a kyselou okurkou.