Guláš z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce solamyl 4 ks cibule voda 2 kostky masox mletý bílý pepř 1 kg vepřová plec 1 lžíce mletý kmín 3 lžičky gulášové koření 3 lžičky mletá sladká paprika
Postup Guláš z trouby
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s kostkami masa. Troubu předehřejeme na 250°C
Do zapékací misky napěchujeme maso promíchané s cibulí
Masoxy rozpustíme v malém množství horké vody. Pak dolijeme studenou vodou do 1 litru a přidáme všechno koření, včetně solamylu, a dobře rozmícháme
Tekutinou zalijeme maso a misku dobře zabalíme alobalem. Dáme do trouby a necháme 1,5 hodiny péci. Během této doby alobal neodkrýváme, nedoléváme tekutiny ani nemícháme. Vše se dělá samo
Guláš podáváme s opečeným chlebem a čerstvou cibulí.