Guláš ze dvou druhů masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
vývar
1 lžíce majoránka
3 lžíce sádlo
3 ks velká cibule
3 lžíce hladká mouka
1 lžička drcený kmín
jarní cibulka
400 g hovězí přední
mletý černý pepř
3 ks sušená chilli paprička
400 g libový bůček
5 - 6 ks nakládané zelené feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka

  2. Na sádle necháme zpěnit cibuli s česnekem a vmícháme nakrájené maso, které ze všech stran důkladně orestujeme. Pak vše podlijeme asi 150 ml vývaru a zvolna dusíme, dokud šťáva nevysmahne. Vysmahlý tuk zaprášíme moukou a vše důkladně orestujeme. Maso opět podlijeme vývarem, vmícháme rozdrcené chilli papričky, kmín, sůl a pepř a dodusíme doměkka. Nakonec guláš ochutíme majoránkou, vmícháme okapané feferonky a vše krátce povaříme

  3. Guláš ze dvou druhů masa rozdělíme na porce, posypeme jarní cibulkou a podáváme s pečivem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!