Guláš ze dvou druhů masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek vývar 1 lžíce majoránka 3 lžíce sádlo 3 ks velká cibule 3 lžíce hladká mouka 1 lžička drcený kmín jarní cibulka 400 g hovězí přední mletý černý pepř 3 ks sušená chilli paprička 400 g libový bůček 5 - 6 ks nakládané zelené feferonky
Postup Guláš ze dvou druhů masa
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka
Na sádle necháme zpěnit cibuli s česnekem a vmícháme nakrájené maso, které ze všech stran důkladně orestujeme. Pak vše podlijeme asi 150 ml vývaru a zvolna dusíme, dokud šťáva nevysmahne. Vysmahlý tuk zaprášíme moukou a vše důkladně orestujeme. Maso opět podlijeme vývarem, vmícháme rozdrcené chilli papričky, kmín, sůl a pepř a dodusíme doměkka. Nakonec guláš ochutíme majoránkou, vmícháme okapané feferonky a vše krátce povaříme
Guláš ze dvou druhů masa rozdělíme na porce, posypeme jarní cibulkou a podáváme s pečivem nebo knedlíkem.