Halušky s bryndzou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 kg brambory 250 g bryndza 220 g jemně mletá celozrnná mouka podle potřeby olej na ozdobu pažitka pórek podle chuti mořská sůl
Postup Halušky s bryndzou recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané syrové brambory nastrouháme, osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, mouku a důkladně vymícháme v těsto. Na zvlhčeném prkýnku nožem odkrajujeme z těsta nudličky, které ihned vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut, Poté halušky propláchneme teplou vodou a necháme odkapat.
Takto připravené halušky promícháme s rozdrobenou bryndzou, ozdobíme pórkem jemně podušeným na směsi oleje s vodou a přidáme nasekanou pažitku.
Halušky s bryndzou podáváme na oběd či večeři.