Halušky s rybím masem a brynzou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 1 lžička sůl 3 dl mléko 2 ks cibule 15 dkg brynza 1/2 kg hrubá mouka vařené rybí maso
Postup Halušky s rybím masem a brynzou
Postup přípravy receptu
-
V míse dobře rozmícháme hrubou mouku s mlékem v řidší těsto. Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko
Přes cedník na halušky (noky) těsto lžíci propasírujeme do vroucí osolené vody. Promícháme a povaříme asi 10 minut. Vodu slijeme a halušky propláchneme studenou vodou
V kastrolu na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky vařeného rybího masa, které jsme zbavili kostí. Vhodné je použít povařené skelety po filetování rybího masa (kapra, pstruha), na kterých zůstává dostatek masa pro další použití. Maso s cibulí promícháme, orestujeme
K rybímu masu a cibuli přidáme uvařené halušky a dobře promícháme, prohřejeme. Před podáváním k haluškám s rybím masem nadrobíme brynzu
Halušky s rybím masem a brynzou servírujeme přelité máslem se smaženou cibulkou a slaninou.