Halušky se zelím a vinnou klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g vinná klobása
1 kg halušky
100 g anglická slanina
1 sklenice sterilované zelí
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vinnou klobásu nakrájíme ostrým nožem na špalíčky velké tak na 2 prsty.

  2. Cibuli dáme zesklovatět na oleji, přidáme zelí a dáme vařit. Pokud nemáme domácí halušky, použijeme mražené hotové halušky, které připravíme v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu.

  3. Ve větší pánvi (nejlépe wok) na oleji osmahneme slaninu, přidáme nakrájenou vinnou klobásu a smažíme dozlatova. Zároveň dokončíme zelí, dochutíme ho solí, pepřem, kmínem, zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Na osmažené klobásy přidáme halušky, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme hotové zelí a promícháme.

  4. Halušky se zelím a vinnou klobásou na talíři přizdobíme snítkou petrželky a podáváme jakou chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!