Halušky se zelím od Raduše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
kmín
těsto
3 ks vejce
0 hrnků mléko
0 hrnků polohrubá mouka
1 lžička kypřicí prášek do pečiva
příloha
1 ks cibule
anglická slanina
sterilované zelí
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sterilované zelí překrájíme na menší kousky.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou. Zelí se slaninou asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Zelí dochutíme kmínem a podle chuti osolíme.

  3. Mezitím připravíme těsto na halušky. Polohrubou mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, vejce a mléko zpracujeme na středně husté těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu.

  4. Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8 - 10 minut provařit. Halušky jemně promícháváme vařečkou. Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím.

  5. Halušky se zelím od Raduše podáváme jako chutný hlavní chod. Halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibuli a ochucenými kmínem, pepřem a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!