Halušky se zelím od Raduše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl kmín těsto 3 ks vejce 0 hrnků mléko 0 hrnků polohrubá mouka 1 lžička kypřicí prášek do pečiva příloha 1 ks cibule anglická slanina sterilované zelí podle potřeby sádlo
Postup Halušky se zelím od Raduše recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sterilované zelí překrájíme na menší kousky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou. Zelí se slaninou asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Zelí dochutíme kmínem a podle chuti osolíme.
Mezitím připravíme těsto na halušky. Polohrubou mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, vejce a mléko zpracujeme na středně husté těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu.
Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8 - 10 minut provařit. Halušky jemně promícháváme vařečkou. Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím.
Halušky se zelím od Raduše podáváme jako chutný hlavní chod. Halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibuli a ochucenými kmínem, pepřem a solí.