Hermelín se zelím v bramborovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
1 ks vejce
100 g šunka
1 ks cibule
100 g kysané zelí
2 ks větší brambory
2 ks Hermelín
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oba hermelíny vydlabeme a dáme do nich náplň.

  2. Náplň: Osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám a zelí. Dochutíme cukrem a solí, přidáme zbytek vydlabaného hermelínu. Směs promícháme a necháme vychladnout. Poté náplní naplníme půlky hermelínu. Přikryjeme druhou půlkou.

  3. Sýr obalíme v bramborovém těstě (nastrouhané brambory smíchané s vejcem, kmínem, solí, lžící mouky a 2 stroužky česneku) a smažíme na pánvi z obou stran.

  4. Hermelín se zelím v bramborovém těstíčku podáváme již bez přílohy, můžeme ale doplnit zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!