Hlavička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 1 lžíce máslo 0.5 svazečku petrželka 500 ml mléko 0.5 svazečku pažitka 3 lžíce krupice kopřivy 300 g uzený bůček
Postup Hlavička recept
Postup přípravy receptu
-
Do vařícího osoleného mléka vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.
Uzený bůček uvaříme ve vodě doměkka, nasekáme jej najemno a necháme vychladit. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky na pánvi je nasucho rozškvaříme. Bylinky a kopřivy opereme, osušíme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme.
Do kaše vmícháme bůček, slaninu a bylinky. Hlavičku osolíme a promícháme.
Nakonec vmícháme uvařená oloupaná vejce pokrájená nadrobno.
Směsí můžeme plnit celou drůbež. Hlavičku vložíme do vymaštěného pekáčku a upečeme dozlatova.
Podáváme ji klasicky.