Hlávkové zelí jako příloha recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky cukr 1 ks cibule 1 lžička kmín 1 lžíce polohrubá mouka 2 lžíce bílý vinný ocet 750 g hlávkové zelí 1 lžíce vepřové sádlo podle chuti sůl
Postup Hlávkové zelí jako příloha recept
Postup přípravy receptu
-
Malou hlávku zelí (je jedno, jestli bílé či červené) nakrájíme na tenké nudličky, tlusté košťály vyhodíme. Nakrájené zelí spaříme horkou vodou a vodu vylijeme.
Do kastrolku dáme rozpustit lžíci sádla, přidáme rozkrájenou cibulku, tu zpěníme a zaprášíme lžící mouky, přidáme kmín, sůl, cukr a na to dáme dusit spařené zelí.
Zelí se bude dusit asi 1/2 hodiny, na konci přilijeme ocet, ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit, dosladit či ještě přikyselit.
Podušené hlávkové zelí podáváme jako přílohu.