Holandský koktejl z krevetek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 listy salát 250 g malé krevety podle chuti sůl na ozdobu petrželka 4 plátky lemonka nebo citron omáčka 4 lžíce majonéza 4 lžíce kečup 0.2 l sladká smetana 2 lžíce whiskey 2 lžíce citronová a limetková šťáva příloha veka
Postup Holandský koktejl z krevetek recept
Postup přípravy receptu
-
Smetanu ušleháme se solí a pepřem. Za stálého šlehání dodáme majonézu, kečup, šťávu z limetky a citronu. Nakonec přidáme whiskey a omáčku vložíme do ledničky.
Připravíme si velké listy salátu, nakrájíme je na tenké plátky a umístíme do koktejlových skleniček nebo pohárů. Na salát dáme porce krevetek a hotovou omáčku z ledničky.
Holandský koktejl z krevetek podáváme s petrželkou a zdobíme plátkem citronu nebo limetky. Jako přílohu podáváme ke koktejlu z krevetek veku.