Holandský koktejl z krevetek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 listy salát
250 g malé krevety
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka
4 plátky lemonka nebo citron
omáčka
4 lžíce majonéza
4 lžíce kečup
0.2 l sladká smetana
2 lžíce whiskey
2 lžíce citronová a limetková šťáva
příloha
veka

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme se solí a pepřem. Za stálého šlehání dodáme majonézu, kečup, šťávu z limetky a citronu. Nakonec přidáme whiskey a omáčku vložíme do ledničky.

  2. Připravíme si velké listy salátu, nakrájíme je na tenké plátky a umístíme do koktejlových skleniček nebo pohárů. Na salát dáme porce krevetek a hotovou omáčku z ledničky.

  3. Holandský koktejl z krevetek podáváme s petrželkou a zdobíme plátkem citronu nebo limetky. Jako přílohu podáváme ke koktejlu z krevetek veku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!