Hořčičný chléb z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 1 lžička droždí 1/2 lžičky kurkuma 3 hrnky hladká mouka 1 hrnek vlažná voda 1 ks rozšlehané vejce 2 lžíce rozpuštěné máslo 1 lžíce černé hořčičné semínko 2 lžíce hrubozrnná hořčice 3 lžičky mleté hořčičné semínko
Postup Hořčičný chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto vložíme do pečící nádoby domácí pekárny v obvyklém pořadí. Nejprve vodu a máslo, poté koření, nakonec mouku a droždí. Přístroj nastavíme na program těsto
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a zakulatíme. Vložíme je na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě
Troubu předehřejeme na 200 °C. Když těsto téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii, potřeme vejcem a posypeme semínky. Kuchyňskými nůžkami střihneme do povrchu těsta. Pečeme asi 25 minut dozlatova
Hotový bochník necháme před podáváním 15 minut chladnout na drátěné mřížce.