Hořčičný chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 lžička droždí
1/2 lžičky kurkuma
3 hrnky hladká mouka
1 hrnek vlažná voda
1 ks rozšlehané vejce
2 lžíce rozpuštěné máslo
1 lžíce černé hořčičné semínko
2 lžíce hrubozrnná hořčice
3 lžičky mleté hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vložíme do pečící nádoby domácí pekárny v obvyklém pořadí. Nejprve vodu a máslo, poté koření, nakonec mouku a droždí. Přístroj nastavíme na program těsto

  2. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a zakulatíme. Vložíme je na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když těsto téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii, potřeme vejcem a posypeme semínky. Kuchyňskými nůžkami střihneme do povrchu těsta. Pečeme asi 25 minut dozlatova

  4. Hotový bochník necháme před podáváním 15 minut chladnout na drátěné mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!