Kuře Kalimero recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 200 g máslo majoránka tymián rozmarýn 1 ks kuře mletá sladká paprika mletý černý pepř 100 g anglická slanina (plátky) 1 ks jablko větší tvrdé hořčice bílá sušený celerový list
Postup Kuře Kalimero
Postup přípravy receptu
-
Troubu předeřejeme na 180°C. Kuře naporcujeme, abychom měli všechnu kůži nakonci křupavou a zlatou. Rozložíme do pekáče, osolíme a okořeníme dle chuti
Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, které prokládáme mezi kuřecí čtvrtky. Neloupeme. Máslo nakrájíme na plátky a těmi poklademe kompletně celý obsah pekáče
Podlijeme vodou do výše 1 cm, dobře zakryjeme a při teplotě 180 °C pečeme 1 hodinu 15 minut
Pekáč vyndáme, teplotu trouby zvýšíme na 220°C, sundáme zakrytí, maso polijeme výpekem, obložíme anglickou slaninou a již bez zakrývání dopékáme dokřupava
Ideální přílohou je kari rýže.