Kuře Kalimero recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
200 g máslo
majoránka
tymián
rozmarýn
1 ks kuře
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 g anglická slanina (plátky)
1 ks jablko větší tvrdé
hořčice bílá
sušený celerový list

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předeřejeme na 180°C. Kuře naporcujeme, abychom měli všechnu kůži nakonci křupavou a zlatou. Rozložíme do pekáče, osolíme a okořeníme dle chuti

  2. Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, které prokládáme mezi kuřecí čtvrtky. Neloupeme. Máslo nakrájíme na plátky a těmi poklademe kompletně celý obsah pekáče

  3. Podlijeme vodou do výše 1 cm, dobře zakryjeme a při teplotě 180 °C pečeme 1 hodinu 15 minut

  4. Pekáč vyndáme, teplotu trouby zvýšíme na 220°C, sundáme zakrytí, maso polijeme výpekem, obložíme anglickou slaninou a již bez zakrývání dopékáme dokřupava

  5. Ideální přílohou je kari rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!