Kuře kung pao originál recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 lžička sůl
50 ml vývar
1 ks cibule
2 lžíce voda
1 ks mrkev
2 lžíce škrob
1 lžička glutasol
1 hrst arašídy
1 ks kuřecí prsa
1 lžička bílý pepř
1 ks zelená paprika
1 lžička vinný ocet
1 hrst bambusové výhonky
1 lžíce tmavá sójová omáčka
1 lžíce chilli pasta
1 lžíce víno čínské na vaření shaoxing

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme a naložíme maso. Kuřecí prso omyjeme a očistíme, nakrájíme na tenké plátky různých velikostí. Kousky masa pak dáme do misky, osolíme špetkou soli, zakápneme asi 1 lžičkou čínského vína a přisypeme lžíci škrobu. Dobře promícháme a necháme chvíli odležet

  2. Mezitím si nakrájíme veškerou zeleninu. Očištěnou větší mrkev na kostky, cibuli překrojíme na poloviny a každou polovinu na 4 díly, jednotlivé měsíčky pak oddělíme jeden od druhého, papriku na čtverečky a bambusové výhonky můžeme nechat ve stavu, v jakém je koupíme, tedy nudličky, případně plátky. Můžeme přidat také zelí, příp. nějakou houbu (žampión, shitake), ale to už do kung paa původně nepatří. Na závěr nadrobno nasekáme česnek, aby byl připravený

  3. Je dobré si k ruce také nachystat všechny ostatní suroviny. Samotné vaření pak probíhá velice rychle a je fajn mít vše po ruce

  4. Jakmile máme nachystáno, nalijeme do hluboké pánve, nejlépe woku, olej (cca 4 lžíce) a rozpálíme

  5. Přidáme maso a vařečkou jej oddělujeme - kvůli škrobu bude mít tendenci se lepit jeden kousek ke druhému. Jakmile je maso ze všech stran zatažené, dáme stranou

  6. Na zbylém oleji pokračujeme - přidáme nasekaný česnek, chilli pastu (dle chuti) a lehce zasmažíme. Česnek nesmí zhnědnout! Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a zprudka zarestujeme. Přidáme lžíci cukru, lžičku soli, lžičku glutamátu (nemusí být) a lžičku pepře. Promícháme. Dále přidáme lžíci sójové omáčky, lžíci čínského vína, malou lžičku vinného octa a asi sběračku vývaru. Necháme chvíli probublat a vrátíme zpět i maso

  7. Na závěr zahustíme směs škrobem rozmíchaným ve vodě (1 lžička škrobu ve 2 lžících vody). Kuře kug poo důkladně promícháme, asi půl minutky povaříme a odstavíme z plotny. Před podáváním posypeme arašídy a můžeme dozdobit nasekanou jarní cibulkou

  8. Kuře kung pao originál podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!