Houbová omáčka na minutky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 50 g máslo 1 ks cibule 0.5 lžičky bazalka 200 g houby 0.5 lžičky oregano 100 ml bílé víno 50 g hladká mouka 100 ml hovězí vývar černý mletý pepř
Postup Houbová omáčka na minutky recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Můžeme použít sušené, které necháme namočit. Cibulky očistíme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme na nasekáme.
Na větší pávni zpěníme máslo, přidáme cibuli, česnek, necháme vše zesklovatět a zasypeme moukou. Mouku pražíme dozlatova, aby vznikla jíška. Tu pak zalijeme vínem a vývarem. Přidáme koření, houby a podle chuti omáčku osolíme. Vaříme ji tak dlouho, odkud se obsah tekutin nezredukuje na polovinu nebo na požadovanou dávku.
Omáčku ihned podáváme a můžeme ji zjemnit máslem nebo smetanou.