Houbová paštika recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
3 ks vejce
máslo
1 svazek petrželka
100 g jogurt
1 ks cibule
tymián
1 svazek kopr
250 g tvaroh
100 ml podmáslí
oregano
50 g vlašské ořechy
500 g čerstvé houby
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak oloupanou cibuli a opláchnutou petrželku. Vejce rozklepneme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ořechy nasekáme

  2. Houby, cibuli i petrželku rozmixujeme. Troubu si předehřejeme, směs hub a cibule promícháme s tvarohem, žloutky a olejem. Přidáme sůl, pepř, tymián a zlehka přidáme i ušlehané bílky

  3. Paštikovou formu vymažeme máslem, do houbové hmoty vmícháme ořechy a směs nalijeme do formy

  4. Houbovou paštiku pečeme asi hodinu a půl na 180 °C

  5. Připravíme si omáčku k podávání. Jogurt smícháme s podmáslím, vmícháme nasekaný kopr a bylinkovou sůl

  6. Upečenou houbovou paštiku nakrájíme na plátky, polijeme ochucenou jogurtovou omáčkou a podáváme s čerstvým chlebem

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!