Houbová paštika recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej 3 ks vejce máslo 1 svazek petrželka 100 g jogurt 1 ks cibule tymián 1 svazek kopr 250 g tvaroh 100 ml podmáslí oregano 50 g vlašské ořechy 500 g čerstvé houby bylinková sůl
Postup Houbová paštika
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak oloupanou cibuli a opláchnutou petrželku. Vejce rozklepneme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ořechy nasekáme
Houby, cibuli i petrželku rozmixujeme. Troubu si předehřejeme, směs hub a cibule promícháme s tvarohem, žloutky a olejem. Přidáme sůl, pepř, tymián a zlehka přidáme i ušlehané bílky
Paštikovou formu vymažeme máslem, do houbové hmoty vmícháme ořechy a směs nalijeme do formy
Houbovou paštiku pečeme asi hodinu a půl na 180 °C
Připravíme si omáčku k podávání. Jogurt smícháme s podmáslím, vmícháme nasekaný kopr a bylinkovou sůl
Upečenou houbovou paštiku nakrájíme na plátky, polijeme ochucenou jogurtovou omáčkou a podáváme s čerstvým chlebem
Foto: Shutterstock.com