Houbová polévka s bramborem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 ks brambory 1/2 lžičky majoránka 1/2 lžičky kmín 1/4 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel houby libeček 1/2 lžičky oregano 1,5 l masový vývar 5 kuliček celý pepř sušená petrželka hotová jíška 3 lístky kopřiva sušený celer
Postup Houbová polévka s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, z celeru stačí malý kousek) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Pokud použijeme houby čerstvé, očistíme je a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované houby v soli nebo v tuku
Nakrájenou zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem, přidáme koření a připravené houby. Množství vývaru přizpůsobíme tomu, jak chceme mít polévku hustou. Houbovou polévku s bramborem vaříme, dokud nejsou brambory měkké
Polévku zahustíme hotovou jíškou, přidáme zelené bylinky podle chuti a krátce zavaříme, podle chuti ještě houbovou polévku okořeníme a osolíme
Houbovou polévku s bramborem podáváme horkou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb, ale zasytí i bez přílohy.