Houbová polévka s bramborem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks brambory
1/2 lžičky majoránka
1/2 lžičky kmín
1/4 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
houby
libeček
1/2 lžičky oregano
1,5 l masový vývar
5 kuliček celý pepř
sušená petrželka
hotová jíška
3 lístky kopřiva
sušený celer

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, z celeru stačí malý kousek) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Pokud použijeme houby čerstvé, očistíme je a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované houby v soli nebo v tuku

  2. Nakrájenou zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem, přidáme koření a připravené houby. Množství vývaru přizpůsobíme tomu, jak chceme mít polévku hustou. Houbovou polévku s bramborem vaříme, dokud nejsou brambory měkké

  3. Polévku zahustíme hotovou jíškou, přidáme zelené bylinky podle chuti a krátce zavaříme, podle chuti ještě houbovou polévku okořeníme a osolíme

  4. Houbovou polévku s bramborem podáváme horkou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb, ale zasytí i bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!