Bramborové šišky v kyselém zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr slanina sůl 30 g máslo 800 g brambory 4 ks žloutek 2 ks cibule 2 ks jablko sádlo 3 lžíce krupice jalovec bobkový list mletý pepř 3 lžíce hrubá mouka muškátový oříšek 100 g tvrdý sýr 1 kg kysané zelí
Postup Bramborové šišky v kyselém zelí
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme nastrouhaný sýr, krupici, mouku a žloutky. Těsto osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek, který těsto krásně provoní. Ze všech surovin vypracujeme těsto a z něj pak tvoříme malé šišky. Bramborové šišky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou nad hladinu. Hotové šišky potom osmahneme na másle dozlatova
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme scezené zelí, bobkový list a jalovec a zalijeme trochou vody. Zelí podusíme. Po 15 minutách přidáme na kousíčky nakrájené jablko a dusíme dalších 15 minut. Podušené kysané zelí s jablky podle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme
Hotové kysané zelí podáváme s osmaženými bramborovými šiškami jako výborný hlavní chod. Kdo chce, může ještě hotové jídlo posypat rozškvařenou slaninou. Bramborové šišky v kyselém zelí tak budou chutnat ještě lépe!
Foto: Shutterstock.com