Houbová sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks vejce
100 ml mléko
1 ks cibule
1 ks houska
150 g eidam
300 g čerstvé houby
500 g mleté maso (míchané)
podle chuti
sůl
majoránka
libeček
mletý černý pepř
kmín drcený

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a houby očistíme, česnek prolisujeme a zbytek nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme nahrubo. Housku nakrájíme na kostky a rozmočíme v mléce.

  2. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme a okořeníme. Přidáme houby, sýr, cibuli a česnek. Vše pořádně promícháme. Přidáme 2 vejce a opět vše promícháme. Nakonec přimícháme housku s mlékem. Sekanou necháme odpočinout.

  3. Mezitím si nachystáme pekáč, který vymažeme sádlem a rozhřejeme troubu. Z odpočinuté sekané vytvarujeme šišku, vložíme ji na plekáč a následně do trouby.

  4. Během pečení sekanou mírně podléváme. Poslední vejce rozklepneme do hrníčku a rozkvedláme. Před dopečením jím sekanou potíráme.

  5. Podáváme tradičně s bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!