Houbová směs s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 250 g klobása 200 g houby 2 lžíce olivový olej 200 g konzervovaná loupaná rajčata podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř podle potřeby zeleninový vývar
Postup Houbová směs s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Houby podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Oloupaný česnek rozdrtíme vidličkou. Opranou petrželku nasekáme půlměsícem nadrobno. Klobásu bez slupky nakrájíme asi na 3 - 4 cm kousky. Na tento recept se používá klasická italská salsiccia. Můžeme ale zaměnit za klasickou domácí klobásu.
Ve větší pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli s česnekem. Po 2 minutách podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru a povaříme na dalších 5 minut. Přidáme nakrájenou klobásu a restujeme do tmavší barvy. Klobásu přeléváme pomocí vlastního sosu z pánve. Přidáme houby a po chvíli rajčata. Teplotu snížíme a společně vaříme asi 15 minut. Směs odendáme a dochutíme solí, pepřem a petrželkou.
Houbovou směs s klobásou podáváme teplou s čerstvým pečivem.