Houbová směs s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
250 g klobása
200 g houby
2 lžíce olivový olej
200 g konzervovaná loupaná rajčata
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Houby podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Oloupaný česnek rozdrtíme vidličkou. Opranou petrželku nasekáme půlměsícem nadrobno. Klobásu bez slupky nakrájíme asi na 3 - 4 cm kousky. Na tento recept se používá klasická italská salsiccia. Můžeme ale zaměnit za klasickou domácí klobásu.

  2. Ve větší pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli s česnekem. Po 2 minutách podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru a povaříme na dalších 5 minut. Přidáme nakrájenou klobásu a restujeme do tmavší barvy. Klobásu přeléváme pomocí vlastního sosu z pánve. Přidáme houby a po chvíli rajčata. Teplotu snížíme a společně vaříme asi 15 minut. Směs odendáme a dochutíme solí, pepřem a petrželkou.

  3. Houbovou směs s klobásou podáváme teplou s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!