Zapečené brambory s vejci a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
1 kg brambory
1 ks pórek
1 balíček zelené olivy
100 g tvrdý sýr
mletý barevný pepř
1,5 dl smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Povařené brambory scedíme, necháme zchladnout a oloupeme, poté je nakrájíme na hrubší plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na drobná kolečka, poté pórek osmahneme na kousku másla

  2. Vejce rozšleháme společně se smetanou, solí a pepřem. Olivy scedíme. Tvrdý sýr nastrouháme

  3. Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem nebo olejem, rozprostřeme plátky brambor, posypeme půlkou pórku, zasypeme půlkou oliv a tvrdým sýrem. Opět poklademe brambory, zasypeme olivami, pórkem a zbytkem sýra. Vše zalijeme vaječnou směsí a vložíme do trouby

  4. Brambory s vejci a olivami pečeme na 180 °C cca 30 minut, ke konci můžeme zapnout funkci gril, aby byl povrch zlatavý

  5. Zapečené brambory s vejci a olivami podáváme s kysaným zelím nebo sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!