Houbový báč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek 5 lžic olej 1 lžička sůl 2 ks vejce 1000 ml mléko 1 lžička majoránka 1 kostka droždí 1 lžíce cukr krupice 750 g hrubá mouka 1 hrst sušené houby 8 ks syrové brambory na ozdobu 1 ks cibule podle potřeby sádlo na vymazání
Postup Houbový báč recept
Postup přípravy receptu
-
Rozlámané houby uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout.
Do vlažného mléka rozkvedláme vejce s trouchou oleje a rozdrobíme do něj droždí. Necháme 5 minut odpočívat. Pak přidáme mouku, cukr i sůl a řídké těsto necháme v teple asi 30 minut kynout.
Brambory nastrouháme, přidáme uvařené houby, majoránku, olej a oloupaný prolisovaný česnek. Vše zapracujeme do těsta.
Připravené těsto rozetřeme do pekáče s rozehřátým sádlem, posypeme oloupanou cibulí nakrájenou na kolečka a houbový báč zvolna upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dorůžova.