Houbový nákyp se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek sůl 50-100 g strouhanka 1 kelímek smetana 1 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina 1 lžička drcený kmín 1 svazek jarní cibulka 150 g tvrdý sýr 700 g směs hub na ozdobu 100 g tvrdý sýr podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Houbový nákyp se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na pánvi rozpustit. Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme ji na slanině. Přidáme houby i kmín a přikryté pokličkou dusíme asi 15 minut. Směs necháme částečně vychladnout.
Sýr nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Do smetany zašleháme mouku a směsí zalijeme houby. Vsypeme sýr, přidáme česnek, podle chuti osolíme a směs důkladně promícháme. Pokud je směs řídká, vmícháme potřebné množství strouhanky.
Houbovou směs navrstvíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme ji sýrem nastrouhaným najemno. V předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 180 °C.
Houbový nákyp se slaninou podáváme teplý s vařenými brambory.