Řezy Margot recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 ml olej 2 ks vejce 50 g máslo 2 lžíce rum 1 lžíce kakao 100 ml mléko 2 lžíce voda 200 g cukr krupice 150 g cukr moučka 350 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 ks smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 2 ks čokoládová tyčinka Margot
Postup Řezy Margot
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme polohrubou mouku, cukr krupice, mléko, olej, kypřící prášek do pečiva, smetanu ke šlehání a 1 nastrouhanou tyčinku Margot, čímž nám vznikne trochu mazlavé těsto, které nalijeme na předem tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
Řezy Margot pečeme v troubě při 180 °C, dokud nám povrch těsta nezačne zlátnout
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme cukr moučka, kakao, vodu a rum. Polevou potřeme buchtu a potom na ni rovnoměrně rozložíme 1 tyčinku Margot nakrájenou na plátky, případně ji můžeme opět nastrouhat
Řezy Margot podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.