Hovězí azu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 130 g cibule 100 g rajče 100 g houby 30 g hladká mouka 50 g tuk na smažení 2 lžíce rajský protlak 1 kg zadní hovězí maso podle chuti česnek sůl mletý černý pepř čerstvý kopr
Postup Hovězí azu recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Rajčata nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme také na kousky. Kopr nasekáme nadrobno.
Nudličky hovězího masa osmažíme na tuku, po chvilce zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou cibuli, rajčatový protlak, rajčata a dusíme doměkka.
Hovězí maso vyjmeme, do omáčky přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut. Nakonec posypeme sekaným koprem.
Hovězí azu ihned podáváme s vařenými brambory.