Hovězí bašta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička vegeta
špetka kari koření
2 lžíce sójová omáčka
300 g hovězí roštěnka
0.3 lžičky drcený kmín
1 lžíce pražené mandlové lupínky
1-2 lžičky ocet nebo citronová šťáva
3 ks větší mrkev (karotka)
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
kompotované mandarinky nebo broskve

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pokropíme stopkou vodky a necháme uležet 2 - 4 hod.

  2. Očistíme mrkev a nastrouháme na delší nudličky.

  3. Na rozpáleném oleji opečeme maso, dokud nezbělá, přidáme mrkev, sójovou omáčku, drcený kmín, trochu kari a mícháme. Podle potřeby kapku podlijeme. Těsně před ukončením pečení přidáme vegetu.

  4. Před podáním zakápneme hovězí baštu citronovou šťávou nebo lžičkou octa a posypeme opraženými mandlovými lupínky. Hovězí baštu podáváme třeba s rýží a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!