Hovězí bifteky s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
125 ml smetana
4 plátky ananas
2 ks banán
4 lžičky brusinky
0.5 lžičky mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
125 ml masový vývar
50 g anglická slanina
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce mandlové lupínky
600 g hovězí svíčková
2 ks broskev

Postup přípravy receptu

  1. Z kusu odblaněné svíčkové nařežeme proti vláknu 3 až 4 cm široké plátky a naklepeme je hřbetem nože. Z jedné strany bifteky potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme proležet.

  2. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a naplníme brusinkami. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme banány, půlky broskví, ananas a mandle. Asi minutu rozpékáme, přiklopíme a odstavíme.

  3. Mouku rozmícháme s trochou smetany, přidáme zbylou smetanu, sójovou omáčku a masový vývar.

  4. Ve druhé pánvi rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, steaky na ní z každé strany minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou a mícháme, dokud se nespojí.

  5. Hovězí bifteky s ovocem naaranžujeme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!