Hovězí bifteky s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 125 ml smetana 4 plátky ananas 2 ks banán 4 lžičky brusinky 0.5 lžičky mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 125 ml masový vývar 50 g anglická slanina 1 lžíce sójová omáčka 2 lžíce mandlové lupínky 600 g hovězí svíčková 2 ks broskev
Postup Hovězí bifteky s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Z kusu odblaněné svíčkové nařežeme proti vláknu 3 až 4 cm široké plátky a naklepeme je hřbetem nože. Z jedné strany bifteky potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme proležet.
Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a naplníme brusinkami. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme banány, půlky broskví, ananas a mandle. Asi minutu rozpékáme, přiklopíme a odstavíme.
Mouku rozmícháme s trochou smetany, přidáme zbylou smetanu, sójovou omáčku a masový vývar.
Ve druhé pánvi rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, steaky na ní z každé strany minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou a mícháme, dokud se nespojí.
Hovězí bifteky s ovocem naaranžujeme na talíře a podáváme.