Hovězí chambéry recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 3 stroužky česnek 2 lžíce olej tymián 800 g rajče bobkový list sekaná petrželka pomerančová kůra 3 ks cibule (větší) 1 kg hovězí maso zadní 300 ml bílé nebo červené víno
Postup Hovězí chambéry recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.
Maso opečeme na oleji s nasekanou cibulí a okořeníme.
Dno většího pekáče pokryjeme slaninou, na kterou rozložíme podušené maso s cibulí, utřeným česnekem, tymiánem, rozdrceným bobkovým listem, pomerančovou kůrou a nakonec přidáme pokrájená rajčata.
Vše zalijeme vínem a přikryté zvolna pečeme v troubě asi 3 hodiny.
Hovězí chambéry podáváme sypané petrželkou.