Hovězí filé v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks cibule
2 ks rajče
20 dkg čerstvé houby
2 ks kyselé okurky
50 dkg hovězí zadní (roštěná)
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá paprika
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Maso otřeme vlhkou utěrkou, odstraníme tuk a blánu a nakrájíme na malé hranolky. Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme hranolky masa a obojí dobře opečeme.

  2. Očištěné houby a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky a okurky na kolečka. Vložíme k opečenému masu s cibulí, osolíme, posypeme pepřem, zázvorem a paprikou a dobře promícháme.

  3. Tuto směs rozdělíme na 4 porce a každou vložíme na pomaštěný alobal. Zformujeme do tvaru placičky a dobře alobal uzavřeme. Hovězí pečeme v dobře vyhřáté troubě nebo pod grilem.

  4. Hovězí filé v alobalu podáváme s bramborem nebo dušenou rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!