Hovězí guláš 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
750 g cibule
4 lžíce sádlo
100 g hladká mouka
1 kg hovězí kližka
1 l voda nebo vývar
podle chuti
7 stroužků česnek
majoránka
kmín
5 lžic rajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a pomalu je necháme zrůžovět. Přidáme trochu papriky, promícháme a ihned vsypeme kostky na guláš. Maso ze všech stran důkladně osmahneme a osolíme. Přidáme protlak, pepř, kmín, horkou podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zahustíme moukou a podlijeme podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku a zvolna vše krátce povaříme. Ochucenou šťávu přecedíme, vložíme maso a prohřejeme nebo povaříme. Záleží na tom, jak je měkké maso.

  4. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!