Hovězí guláš ala Macin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 ks brambory
1 kg cibule
1 lžíce hořčice
100 g sádlo
1 kg hovězí kližka
1 kelímek rajský protlak
0 balíčků mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Hovězí maso nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli osmahneme na sádle do tmavě hnědé barvy. Maso podusíme na opečené cibulce, zaprášíme mletou paprikou a majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a lžíci hořčice. Přikryjeme a dál dusíme, dokud maso nepustí šťávu. Přiměřeně podléváme vodou a přikryté dusíme asi 90 minut. Potom přidáme rajský protlak a nakonec hovězí guláš zahustíme nastrouhanou bramborou.

  3. Hovězí guláš ala Macin podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!