Hovězí guláš ala Macin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 ks brambory 1 kg cibule 1 lžíce hořčice 100 g sádlo 1 kg hovězí kližka 1 kelímek rajský protlak 0 balíčků mletá sladká paprika podle chuti sůl majoránka
Postup Hovězí guláš ala Macin recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Hovězí maso nakrájíme na kostky.
Cibuli osmahneme na sádle do tmavě hnědé barvy. Maso podusíme na opečené cibulce, zaprášíme mletou paprikou a majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a lžíci hořčice. Přikryjeme a dál dusíme, dokud maso nepustí šťávu. Přiměřeně podléváme vodou a přikryté dusíme asi 90 minut. Potom přidáme rajský protlak a nakonec hovězí guláš zahustíme nastrouhanou bramborou.
Hovězí guláš ala Macin podáváme s čerstvým chlebem.