Jablečná náplň do štrúdlu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce rum 750 g jablko 2 hrstě rozinky 2 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrstě vlašské ořechy 1/2 balíčku skořicový cukr
Postup Jablečná náplň do štrúdlu
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vsypeme je do síta a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu. Rozinky namočíme do rumu
Ořechy nasekáme a smícháme je se všemi druhy cukru a rozinkami. Jablka s cukrovou směsí smícháme až těsně před přípravou
Jablečnou náplň používáme do štrúdlů, ale klidně i k přípravě koláčů, buchet apod.