Hovězí guláš alá Moucha recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 5 špetek sůl 85 g máslo 2 lžičky majoránka 2 lžičky kmín 1 l voda 4 lžíce hladká mouka 3 ks červená cibule 4 lžičky mletá sladká paprika 5 špetek mletý černý pepř 300 g hovězí maso zadní
Postup Hovězí guláš alá Moucha recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na středně velké kousky, hodíme na rozehřáté máslo a restujeme doměkka. Do hrnce přidáme kus nasoleného hovězího masa. Maso musí zůstat v celku, jinak s tím bude zbytečné piplání. Posypeme sladkou paprikou, pepřem, kmínem a necháme mírně opéct.
Do hrnce přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené, vše přivedeme k varu. Maso vaříme na mírném ohni nejlépe pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z vody a hladké mouky.
Hustou omáčku dochutíme a rozmixujeme, aby byla krásně jemná a neplavaly v ní žádné kousky. Hovězí maso rozkrájíme na plátky (kostky) a vložíme zpět do omáčky.
Hovězí guláš alá Moucha podáváme s houskovými knedlíky.