Hovězí guláš na pivě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 10 g sádlo pepř 500 g hovězí kližka česnek dle chuti 3 lžíce strouhaný chléb 2 dl světlé pivo (ne plzeňské) sladká mletá paprika pálivá mletá paprika
Postup Hovězí guláš na pivě
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem. Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny
Podáváme se slaným pečivem nebo vařenými brambory.