Hovězí guláš se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 dl olej 2 lžičky majoránka 2 kostky masox 1 kelímek zakysaná smetana 750 g hovězí maso 1 kostka hovězí vývar 4 lžičky mletý kmín 4 lžičky mletá sladká paprika 3 ks cibule (větší)
Postup Hovězí guláš se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Maso podle potřeby očístíme a nakrájíme na kostky
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, osmahneme, přidáme koření, kostky masoxu a vývaru, ještě chvilku restujeme, pak podlijeme vodou (asi 1/2 litru) a dusíme doměkka. Vždy, když se voda vydusí, přilijeme asi 3 dl a za občasného míchání dále dusíme. Šťáva musí být hodně tmavá
Když je maso měkké, vyndáme jej, přilijeme smetanu, omáčku rozmixujeme, vrátíme maso a povaříme. Podle chuti a potřeby guláš naředíme, případně zahustíme strouhaným chlebem
Podáváme sypané cibulí a s čerstvým chlebem.