Hovězí guláš se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
2 lžičky majoránka
2 kostky masox
1 kelímek zakysaná smetana
750 g hovězí maso
1 kostka hovězí vývar
4 lžičky mletý kmín
4 lžičky mletá sladká paprika
3 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Maso podle potřeby očístíme a nakrájíme na kostky

  2. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, osmahneme, přidáme koření, kostky masoxu a vývaru, ještě chvilku restujeme, pak podlijeme vodou (asi 1/2 litru) a dusíme doměkka. Vždy, když se voda vydusí, přilijeme asi 3 dl a za občasného míchání dále dusíme. Šťáva musí být hodně tmavá

  3. Když je maso měkké, vyndáme jej, přilijeme smetanu, omáčku rozmixujeme, vrátíme maso a povaříme. Podle chuti a potřeby guláš naředíme, případně zahustíme strouhaným chlebem

  4. Podáváme sypané cibulí a s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!