Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
4 lžíce rajčatový protlak
1 ks velká cibule
2 lžíce zakysaná smetana
citronová šťáva
1 lžička mletá červená paprika
3 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
400 g hovězí kýta
1 hrst nasekaná zelená petrželka
400 ml silný hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakapeme citronovou šťávou, olejem a necháme nejméně 2 hodiny rozležet v chladu

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek necháme okapat. Zelenou petrželku omyjeme a usekáme najemno

  3. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme ze všech stran hranolky hovězího masa. Maso vyjmeme a teprve nyní osolíme a opepříme. Na výpeku necháme zpěnit cibuli a červenou papriku. Vmícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit, vsypeme usekanou petrželku a vložíme hranolky hovězího masa. Dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr omáčku s hovězími hranolky zjemníme zakysanou smetanou, vmícháme okapaný zelený hrášek, podle potřeby přisolíme a přisladíme. Již nevaříme

  4. Nejvhodnější přílohou k tomuto pokrmu jsou nudle - hnízda. Podle obliby volíme i rýži a zeleninové saláty. Hovězí hranolky v omáčce podáváme teplé

  5. Dobrou chuť Vám přeje Znojmia


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!