Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl 4 lžíce rajčatový protlak 1 ks velká cibule 2 lžíce zakysaná smetana citronová šťáva 1 lžička mletá červená paprika 3 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 400 g hovězí kýta 1 hrst nasekaná zelená petrželka 400 ml silný hovězí vývar
Postup Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakapeme citronovou šťávou, olejem a necháme nejméně 2 hodiny rozležet v chladu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek necháme okapat. Zelenou petrželku omyjeme a usekáme najemno
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme ze všech stran hranolky hovězího masa. Maso vyjmeme a teprve nyní osolíme a opepříme. Na výpeku necháme zpěnit cibuli a červenou papriku. Vmícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit, vsypeme usekanou petrželku a vložíme hranolky hovězího masa. Dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr omáčku s hovězími hranolky zjemníme zakysanou smetanou, vmícháme okapaný zelený hrášek, podle potřeby přisolíme a přisladíme. Již nevaříme
Nejvhodnější přílohou k tomuto pokrmu jsou nudle - hnízda. Podle obliby volíme i rýži a zeleninové saláty. Hovězí hranolky v omáčce podáváme teplé
Dobrou chuť Vám přeje Znojmia