Hovězí karbonaden recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 50 g máslo 1 lžíce ocet 6 ks cibule 1 větvička tymián 1/2 svazečku petržel 1 lístky bobkový list 1 špetka pepř 2 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce hnědý cukr 1 kg zadní hovězí 1 l černé pivo 2 ks starší chléb
Postup Hovězí karbonaden
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozehřejeme máslo, položíme na něj plátky masa a z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme z pánve a do tuku dáme osmahnout cibuli dozlatova. Potom cibuli zasypeme moukou a zhruba 1 minutu ji smažíme a obracíme
Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu
Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.