Hovězí maso na hřebíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 stroužky česnek 30 g cibule 500 g rajče 6 ks hřebíček 0 l červené víno 500 g zadní hovězí podle potřeby 3 lžíce olej podle chuti sůl dobromysl mletý černý pepř
Postup Hovězí maso na hřebíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na nudličky. Zadní hovězí maso prošpikujeme polovinou slaniny, osolíme a opepříme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kousky.
Hovězí maso opečeme po obou stranách na horkém oleji, přidáme zbytek slaniny, nakrájený česnek s cibulí, koření a krátce osmahneme. Zalijeme červeným vínem a z poloviny vydusíme. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, dáme na mísu a přelijeme propasírovanou šťávou.
Hovězí maso na hřebíčku můžeme podávat s knedlíky, brambory, těstovinami nebo rýží.