Hovězí maso na hřebíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
30 g cibule
500 g rajče
6 ks hřebíček
0 l červené víno
500 g zadní hovězí
podle potřeby
3 lžíce olej
podle chuti
sůl
dobromysl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky. Zadní hovězí maso prošpikujeme polovinou slaniny, osolíme a opepříme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kousky.

  2. Hovězí maso opečeme po obou stranách na horkém oleji, přidáme zbytek slaniny, nakrájený česnek s cibulí, koření a krátce osmahneme. Zalijeme červeným vínem a z poloviny vydusíme. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, dáme na mísu a přelijeme propasírovanou šťávou.

  3. Hovězí maso na hřebíčku můžeme podávat s knedlíky, brambory, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!