Hovězí maso na rozmarýnu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek majoránka 1 ks cibule 30 g sádlo 1 snítka rozmarýn 10 cl červené víno 50 g anglická slanina 400 g hovězí maso přední 1 lžíce rajský protlak podle chuti sůl mletý pepř
Postup Hovězí maso na rozmarýnu recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. česnek oloupeme a utřeme se solí.
Mezitím si oloupeme a jemně nasekáme cibuli. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky, rozpustíme ji na pánvi, přidáme sádlo a cibuli.
Počkáme až cibule zrůžoví a vložíme odleželé maso. Osmahneme jej za stálého míchání ze všech stran, podlijeme vínem, přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme 30 minut. Poté přidáme utřený česnek, rozemnutou majoránku, rozmarýn a vše dusíme do měkka.
Podáváme s rýží.