Hovězí maso na rozmarýnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
majoránka
1 ks cibule
30 g sádlo
1 snítka rozmarýn
10 cl červené víno
50 g anglická slanina
400 g hovězí maso přední
1 lžíce rajský protlak
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Mezitím si oloupeme a jemně nasekáme cibuli. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky, rozpustíme ji na pánvi, přidáme sádlo a cibuli.

  3. Počkáme až cibule zrůžoví a vložíme odleželé maso. Osmahneme jej za stálého míchání ze všech stran, podlijeme vínem, přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme 30 minut. Poté přidáme utřený česnek, rozemnutou majoránku, rozmarýn a vše dusíme do měkka.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!