Hovězí maso na slanině po burgundsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g slanina 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 100 g mrkev 20 g rajčatový protlak 2 dl červené víno 30 g hladká mouka 450 g přední hovězí maso podle chuti sůl petrželka mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby masový vývar
Postup Hovězí maso na slanině po burgundsku recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zelenou petrželku nasekáme nadrobno.
Nakrájenou slaninu opečeme na sádle, přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání prudce opečeme. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý černý pepř, mletou červenou papriku, sůl, červené víno a mrkev.
Hovězí po burgundsku přiklopíme a za občasného podlévání dusíme doměkka. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a drobně nakrájenou zelenou petrželku.
Hovězí maso na slanině po burgundsku podáváme s knedlíky, rýží nebo s chlebem.