Hovězí maso na slanině po burgundsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
100 g mrkev
20 g rajčatový protlak
2 dl červené víno
30 g hladká mouka
450 g přední hovězí maso
podle chuti
sůl
petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zelenou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Nakrájenou slaninu opečeme na sádle, přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání prudce opečeme. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý černý pepř, mletou červenou papriku, sůl, červené víno a mrkev.

  3. Hovězí po burgundsku přiklopíme a za občasného podlévání dusíme doměkka. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a drobně nakrájenou zelenou petrželku.

  4. Hovězí maso na slanině po burgundsku podáváme s knedlíky, rýží nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!