Hovězí maso pečené přes noc recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks cibule
0 ks celer
1 lžíce sádlo
2 ks mrkev
1 ks petržel
3 lžíce hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
1 sklenice voda na podlití
1 kg hovězí maso zadní
podle chuti
sůl
1 lžíce citron
mletý černý pepř
směs
2 snítky rozmarýn
5 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
3 snítky čerstvý tymián
10 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek nakrájíme na plátky.

  2. Do kastrolu, který má dobře těsnící pokličku, dáme nasekanou cibuli, sklenici vody, nakrájený česnek a kořenovou zeleninu. Na tuto zeleninovou podestýlku položíme připravené maso se sítkem na koření, do kterého vložíme bobkové listy, nové koření, celý pepř a snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu.

  3. Poklicí přiklopený kastrol dáme do elektrické trouby, nastavíme na 70 - 90 °C a necháme péct celou noc.

  4. Ráno máme měkké maso ležící ve vynikající šťávě. Maso vyjmeme a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Koření vyndáme. Zeleninu ponorným mixérem rozmixujeme a můžeme ji zředit vodou. Zahustíme jíškou ze dvou lžic hladké mouky a lžíce sádla, přidáme smetanu rozkvedlanou s lžící hladké mouky a provaříme 20 minut. Ochutíme podle chuti solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou nebo octem. Maso nakonec vrátíme do hotové omáčky.

  5. Hovězí maso pečené přes noc podáváme s knedlíky nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!