Hovězí maso s mrkví a kedlubnami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek 200 g pórek 200 g mrkev 200 g kedlubna 0 l zeleninový vývar 400 g hovězí maso rostlinný olej podle chuti 1-2 stroužky česnek sůl 0 l bílý jogurt čerstvá pažitka
Postup Hovězí maso s mrkví a kedlubnami recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a umyté hovězí maso nakrájíme na tenčí nudličky, které za stálého míchání osmažíme na rozehřátém rostlinném oleji.
Osmahnuté maso osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, očištěné a na hrubém struhadle mladé kedlubny, očištěný mladý pórek nakrájený na kolečka, vyloupaný čerstvý nebo sterilovaný hrášek. Promícháme a krátce osmahneme. Potom podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme doměkka.
Hovězí maso s mrkví a kedlubnami podáváme tak, že každou porci polijeme lžící bílého jogurtu, který jsme smíchali s rozetřeným česnekem, drobně nasekanou čerstvou pažitkou a trochou soli.