Hovězí na kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 500 g hovězí maso podle chuti sůl kari koření mletý černý pepř podle potřeby 4 lžíce olivový olej hladká mouka čerstvá petrželka vývar z masa
Postup Hovězí na kari recept
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky, které obalíme v mouce. Při obalování si můžeme pomoci tím, že mouku dáme do pytlíku i s masem a pytlíkem zatřepeme tak, aby se nám maso dobře obalilo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Petrželku nasekáme nadrobno.
Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli do zlaté barvy. Přidáme maso, které opékáme ze všech stran do tmavé barvy. Potom maso poprášíme kari kořením. Maso dusíme doměkka s přiléváním vývaru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a naposledy nasekanou petrželkou. Přidanou moukou ze začátku se nám omáčka zahustí a pokrm můžeme podávat.
Hovězí na kari podáváme s rýží jako hlavní chod.