Hovězí na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g hovězí maso
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
4 lžíce olivový olej
hladká mouka
čerstvá petrželka
vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky, které obalíme v mouce. Při obalování si můžeme pomoci tím, že mouku dáme do pytlíku i s masem a pytlíkem zatřepeme tak, aby se nám maso dobře obalilo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli do zlaté barvy. Přidáme maso, které opékáme ze všech stran do tmavé barvy. Potom maso poprášíme kari kořením. Maso dusíme doměkka s přiléváním vývaru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a naposledy nasekanou petrželkou. Přidanou moukou ze začátku se nám omáčka zahustí a pokrm můžeme podávat.

  3. Hovězí na kari podáváme s rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!