Hovězí pečeně na droždí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 kostka droždí 2 lžíce olej na smažení 1 hrnek hovězí vývar 5 dkg uzená slanina 15 dkg měkký salám 1 kg falešná svíčková podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby vroucí voda
Postup Hovězí pečeně na droždí recept
Postup přípravy receptu
-
Falešnou svíčkovou omyjeme, osušíme a potom protáhneme silnými proužky salámu a slaniny. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozpustí, vložíme hovězí maso. Podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme hrnkem vařícího vývaru nebo vody a přikryté pečeme hodinu. Maso potom dopékáme odkryté, podle potřeby podléváme vařící vodou a zároveň přeléváme šťávou. Pečením se pach droždí vytratí.
Hovězí pečeně na droždí je dobrá s bramborovou přílohou, kterou vybíráme podle vlastní chuti. K hovězímu můžete vyzkoušet i nebo s rýží z Krnova, případně maso podávat s dušenou nebo vařenou rýží.