Hovězí pečeně po rýnsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 25 ml ocet 1 lžička majoránka 1 ks cibule 100 ml smetana 1 lžička hořčice 75 g rozinky 50 g mandle 4 ks hřebíček 10 ks jalovec 2 ks bobkový list 250 ml červené víno 3 lžíce hladká mouka 10 kuliček celý pepř 1 svazek polévková zelenina 1 kg hovězí maso zadní podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo
Postup Hovězí pečeně po rýnsku recept
Postup přípravy receptu
-
Polévkovou zeleninu dobře očistíme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci svaříme ¾ litru vody s octem, solí, celým kořením a zeleninou. Do vychladlého láku přidáme červené víno. Vložíme masový špalíček a necháme v ledničce asi 2 dny odležet.
Maso potom vyjmeme a zprudka ho osmažíme na tuku, přidáme zeleninu, zalijeme asi polovinou marinády a pečeme doměkka. Výpek dochutíme vínem, mandlemi, rozinkami a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme.
Hovězí pečeni po rýnsku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou a chutnou omáčkou. Podáváme s libovolnou přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory.