Hovězí pečeně v bramborové kaši recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lístky bobkový list 200 ml bílé víno 1 ks větší cibule 800 g hovězí maso podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 200 ml vývar 30 g máslo 300 ml mléko 50 g niva 30 g hladká mouka příloha 30 g máslo 300 g mrkev 200 g řapíkatý celer 200 g malé brambory 300 g žampiony (hlíva ústřičná) těstíčko 1 ks žloutek 100 g niva 300 g hotová bramborová kaše
Postup Hovězí pečeně v bramborové kaši recept
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme. Na oleji ho zprudka opečeme ze všech stran a podlijeme trochou vody a vínem. Přidáme na menší kousky nakrájenou cibuli, bobkové listy a maso pozvolna dusíme doměkka. Měkké maso
necháme vychladnout. Bobkové listy vyhodíme.
Brambory, mrkev, celer a houby očistíme nakrájíme. Na másle opečeme zeleninu a houby. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme.
Na másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem, vývarem, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vmícháme rozdrobenou nivu a dochutíme.
Do bramborové kaše vmícháme žloutek a zbylý sýr. Dušené maso potřeme kaší a při 200 °C zapékáme asi 15 minut. Krájíme na plátky.
Plátky hovězího podáváme podlité bešamelovou omáčkou a obložené dušenou zeleninou.