Hovězí pečeně v bramborové kaši recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lístky bobkový list
200 ml bílé víno
1 ks větší cibule
800 g hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
200 ml vývar
30 g máslo
300 ml mléko
50 g niva
30 g hladká mouka
příloha
30 g máslo
300 g mrkev
200 g řapíkatý celer
200 g malé brambory
300 g žampiony (hlíva ústřičná)
těstíčko
1 ks žloutek
100 g niva
300 g hotová bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Na oleji ho zprudka opečeme ze všech stran a podlijeme trochou vody a vínem. Přidáme na menší kousky nakrájenou cibuli, bobkové listy a maso pozvolna dusíme doměkka. Měkké maso

  2. necháme vychladnout. Bobkové listy vyhodíme.

  3. Brambory, mrkev, celer a houby očistíme nakrájíme. Na másle opečeme zeleninu a houby. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme.

  4. Na másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem, vývarem, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vmícháme rozdrobenou nivu a dochutíme.

  5. Do bramborové kaše vmícháme žloutek a zbylý sýr. Dušené maso potřeme kaší a při 200 °C zapékáme asi 15 minut. Krájíme na plátky.

  6. Plátky hovězího podáváme podlité bešamelovou omáčkou a obložené dušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!